#smallgrouptraining select { float: left; margin-bottom: 30px !important; } #smallgrouptraining .contact-submit { clear: both; }

Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Bekijk hier de laatste updates over onze dienstverlening. 

Voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs bieden wij drie vormen van begeleiding aan:

 • Intensieve studiebegeleiding
 • Privéles
 • Examentraining via kennispartner Lyceo

Intensieve studiebegeleiding

Tijdens onze intensieve studiebegeleiding worden de leerlingen zowel vakoverstijgende als vakinhoudelijk leertechnieken aangeleerd. Wij begeleiden onze leerlingen intensief bij het behalen van zijn of haar leerdoelen.

 

 • Vaste Leren Leren-begeleider.
 • Klas 1 t/m klas 6.
 • Eén of meerdere malen per week (minimaal 2 uur per begeleiding).
 • Evaluatiegesprek met leerling en ouders (na 6 weken).
 • Maximaal 6 leerlingen per begeleiding.
 • Individueel gericht.
 • Indien gewenst, nemen wij contact op met de mentor.

Privéles

Tijdens de privéles gaat de begeleider één op één met de leerling in op persoonlijke aandachtspunten. Deze aandachtspunten kunnen zowel van vakspecifieke als vakoverstijgende aard zijn. Ook kan de begeleiding zich richten op de pijlers motivatie en zelfvertrouwen. Deze begeleiding is precies afgestemd op de behoeften van de leerling. Privélessen kunnen bij ons gecombineerd worden met intensieve studiebegeleiding.

 

 • Vaste begeleider.
 • Één of meerdere uren per week.
 • Klas 1 t/m klas 6.
 • Tussentijds evaluatiegesprek met ouders.
 • Focus op aandachtsvakken en specifieke (leer)doelen.
 • Indien gewenst, nemen wij contact op met school.

* Het is ook mogelijk om duolessen bij ons te volgen.

Examentrainingen

Wij willen onze leerlingen graag de beste ondersteuning bij de voorbereiding op het examen bieden. Daarom werken wij samen met Lyceo, de meest gevraagde examentrainer van Nederland. Lyceo is als enige examentrainer in Nederland wetenschappelijk bewezen effectief. Lyceo organiseert trainingen voor alle vakken op vmbo-tl, havo, en vwo niveau. De examentrainingen worden in alle weekenden & schoolvakanties aangeboden op locaties in heel Nederland, zo is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Lyceo werkt met eigen ontwikkeld lesmateriaal, dat in samenwerking met diverse hogescholen & universiteiten is gemaakt. Dit lesmateriaal wordt elk jaar geheel vernieuwd en aangepast.

Tijdens een examentraining worden leerlingen in kleine groepen door jonge, enthousiaste en ervaren begeleiders voorbereid op de school- en eindexamens. Een examentraining duurt, afhankelijk van het betreffende examenvak, 2 of 3 aaneengesloten dagen en verloopt volgens een vast programma. We zorgen dat je de (school)examenstof goed in de vingers hebt, herhalen alle stof en helpen je met de onderdelen waar je moeite mee hebt. Naast de voorbereidingen op school, een extra steuntje in de rug dus.

De examentrainingen zijn voor leerlingen die moeite hebben met één of meerdere eindexamenvakken, een goede cijferlijst nodig hebben voor hun vervolgopleiding of gewoon behoefte hebben aan wat extra zekerheid. Benieuwd naar het examenrooster van 2023? Bekijk hier het volledige examenrooster.

Hoe goed ken jij de stof voor je (school)examens? Doe de Lyceo examencheck! Door middel van 10 vragen weet je of je de stof goed beheerst. Je ziet ook aan welke stof je nog meer aandacht kan besteden. Vragen op elk niveau en voor ieder vak. Gewoon gratis en via je mobiel. Handig toch? Doe hier de gratis Examencheck!

Kennispartner Lyceo

Lyceo laat als enige examentrainer in Nederland jaarlijks de effectiviteit van de trainingen wetenschappelijk toetsen door een onafhankelijke partij, SEO Economisch Onderzoek. Voor het 5e jaar op rij is gebleken dat de examentrainingen van Lyceo bewezen effectief zijn. Met Lyceo examentrainingen worden leerlingen optimaal voorbereid op de eindexamens. Meer weten over Lyceo examentrainingen? Dat kan via deze link.

 • Wat is dit een verschil met vorig jaar! Thuis is het weer relaxed en gezellig. Ik heb een heel ander kind met een prachtig rapport! Na de zomer mag hij gaan afbouwen…

  Barbarella (moeder Tobias, 2 vwo)

 • Eindelijk gaat het thuis eens over iets anders dan over huiswerk!

  Tim, 3 atheneum.

 • Ik ging vorig jaar naar SBA in het weekend. Eerst dacht ik dat ik dat echt niet leuk zou vinden. Simcha praatte gelukkig niet alleen over huiswerk, soms kletsten we even over leuke en stomme leraren, ik kon er dan weer even tegenaan!

  Pim, 3 havo.

 • Larissa heeft Philip een aantal maanden in groep 7 begeleid met rekenen, taal en begrijpend lezen. Zij is in staat geweest Philip zijn zelfvertrouwen te laten groeien, regelmatig kwam hij heel trots van school terug met verbluffende resultaten. Door een geduldige aanpak geeft ze het kind het gevoel het zelf te kunnen, dat is haar grote kracht.

  Jacqueline (moeder van Philip, groep 7)

 • Overhoren is met Larissa net zo leuk als spelletjes spelen!

  Philip, groep 8.

 • Het wordt leuk  als je de resultaten ziet die Larissa met  haar directe aanpak  behaalt. Mijn zoon wordt zelfs enthousiast als je over huiswerk praat. Met haar vriendelijke en open communicatie dwingt ze een vanzelfsprekendheid af die aanzet tot leergierigheid.

  Marc (vader Vince, 1 havo)

 • Voor sommige leerlingen is het fijn wanneer het leren op school en thuis niet lukt, een tijdje studiebegeleiding te volgen om het zelfvertrouwen in hun eigen presteren weer terug te krijgen. Een andere omgeving, een andere benadering en een ander gezicht kan een kind goed doen. Larissa van SBA is een jonge vrouw met een brede kennis van alle schoolvakken. Ze voelt goed aan hoe ze een leerling kan helpen met zijn of haar problemen van de lesstof. Individuele hulp is soms net dat ene zetje dat een kind nodig heeft.

  Saskia de Gruijter, docente & mentor Hermann Wesselink College

 • Nadat ik alleen maar anderhalven, drieën en vijven had gehaald voor wiskunde, haalde ik na vier keer oefenen met Larissa meteen een negen! Wiskunde wordt zelfs iets leuker nu ik de opgaven begrijp!

  Iris, 2 havo.

 • Larissa heeft dit jaar mijn dochter van 14 jaar, 2 atheneum, begeleid. Dit bevalt mij goed. Larissa heeft een aanpak die gebaseerd is op meer dan alleen lessen overhoren, zij leert mijn dochter echt studeren. Leren leren is belangrijker dan de stof overhoren.  De aanpak?
Mijn dochter maakt huiswerkschema's zodat ze overzicht krijgt over het te maken huiswerk. Ook leert ze het principe dat de stof drie tot vier keer moet worden doorgenomen.  Een goede planning vormt hiervan de basis. Daarnaast leert ze uittreksels maken en ook de moderne variant ' mind-mappen' komt aan bod. Josephine krijgt studievaardigheden aangeleerd die gedurende de hele studietijd van pas komen.
Larissa heeft een positieve manier van benaderen, maar stelt ook eisen, en terecht. Per huiswerkles wordt overlegd wat er wordt gedaan. Natuurlijk wordt ook gecheckt of de stof ' erin zit'. Gezamenlijk kijken ze op Magister hoe ze er voor staat. Mijn kind is nu veel bewuster bezig met haar school. Wij zijn zeer tevreden!.

  Liesbeth (moeder Josephine, 2 atheneum)

 • Bij SBA heb ik leren plannen en mindmaps leren maken, dit zijn een soort samenvattingen waarbij je je creativiteit gebruikt door middel van tekeningetjes. Ik ben erg blij dat Larissa mij helpt met leren, ik heb nu controle over mijn cijfers.

  Josphine, 2 atheneum.