#smallgrouptraining select { float: left; margin-bottom: 30px !important; } #smallgrouptraining .contact-submit { clear: both; }

Blog Single Post

05

december

Drie succesfactoren

Hoe blijft Roger Federer zo onwaarschijnlijk presteren? En hoe kun jij dat in het leren bereiken?

Uitzonderlijk talent… daar kunnen we niet omheen, maar talent is een startpunt. Als Roger Federer niet dagelijks werkt aan drie essentiële factoren, halen anderen hem in…
38 jaar en hij blijft ongekende resultaten behalen. Elke tegenstander vreest hem op de baan…Wat doet hij om succes te behalen? En hoe kun jij dezelfde drie factoren gebruiken bij het leren?

1. Kwaliteit

De beste oefeningen, de beste trainers en coaches… Een team van specialisten om hem heen om op de JUISTE MANIER TE LEREN. Oefeningen die bewezen effectief zijn. Hij HOOPT niet dat zijn strategie werkt, hij WEET het. Als hij bijvoorbeeld dagelijks een boek leest over het optimaliseren van zijn backhand, behaalt hij nooit dezelfde resultaten dan als hij de oefeningen daadwerkelijk uitvoert.

Toch leren 8/10 leerlingen lezend. Vaak omdat ze geen andere technieken kennen. Ze hopen dat hun strategie werkt. Inmiddels zit ik 12 jaar in het “effectief leren” en houd ik me hier dag (en soms nacht 😉) bezig. Tot op heden ervaar ìk zelfs nog, bij het LEZEN van een boek, dat ik na een aantal pagina’s soms geen idee heb wat ik zojuist heb gelezen. M’n gedachten dwalen af en ik moet de pagina’s weer opnieuw lezen. Geen effectieve strategie. Te weinig rendement. Mijn gedachten gaan met me aan de loop. Te weinig prikkels om mijn hersenen te triggeren.

Leg de kwaliteit van jouw leerstrategie onder de loep! Kom ik actie! Geef die hersenen een boost, zodat de leerstof beklijft en jij grip krijgt op je eigen (school)resultaten!
Als je andere resultaten wil, moet je iets anders doen. Uit die comfortzone en durven leren 💪. Volgende week vertel ik meer over het tweede punt om succesvol te zijn (in het leren)!

- po-michel, ,

0 Comment